top of page
Captura de pantalla 2024-07-10 a las 9.48.40.png
SABORIGEN

Cinc Grups d'Acció Local de la Comunitat Valenciana (Associació per a la Sostenibilitat i Innovació Rural (ASIR), Rural Muntanya d’Alacant, Turia Calderona, Rurable i Castellón Sur 14-20, col·laboren en el projecte de cooperació SABORIGEN, l'objectiu del qual és la promoció i valorització dels productors i productes agroalimentaris locals dels nostres pobles, entre els quals s'inclou la seua localitat.

 

La iniciativa 'Saborigen' propiciarà una inversió en les zones d'actuació  de 183.666,17 € procedents del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.  Amb el lema ' Tria rural, artesà i de qualitat. Alimenta la felicitat de km0 ' es vol donar veu als productors del territori i crear una xarxa de treball que unisca a productors i clients gràcies a la creació d'un directori d'empreses del sector, la difusió de continguts directes i variats a través de les xarxes socials i la participació en fires i esdeveniments de promoció.

 

'Saborigen' naix com un projecte essencial i vital per al desenvolupament i futur de les localitats rurals de la Comunitat participants. "Aquesta iniciativa de cooperació respon a la necessitat de visibilitzar les professions vinculades al sector de l'alimentació, posant l'accent en els xicotets productors pertanyents als diferents Grups d'Acció Local cooperants en el projecte" han afirmat des de la gestió de 'Saborigen', al mateix temps que han afirmat que el sector agroalimentari "juga un paper de vital importància en el desenvolupament dels territoris rurals, ja que contribueix a la creació d'ocupació, així com al manteniment de les tradicions i l'ús sostenible dels recursos rurals".

 

Entre les primeres accions d'aquest projecte, subvencionades al 100% pels fons europeus, destaca la promoció gratuïta del seu negoci mitjançant:

• La publicació d'un directori en les Web dels Grups participants i d'altres institucions relacionades, on es troben accessibles els diferents productors i transformadors adherits al projecte.

• La participació en esdeveniments i accions de sensibilització previstos en el Programa de promoció SABORIGEN.

• La promoció en xarxes socials i mitjans de comunicació previstos en el Pla de comunicació SABORIGEN.

 

Aquestes primeres accions, seran un punt de partida per a continuar treballant amb els diferents agents lligats al sector de l'alimentació dels nostres territoris.

 

Directori d'empreses

 

Amb 'Saborigen' es busca potenciar el treball en equip i la col·laboració entre els productors locals. Per això, s'anima a totes les persones i empreses del territori dedicades al sector agroalimentari a contactar amb l'organització per a adherir-se al projecte de forma totalment gratuïta. Gràcies al directori s'obrirà l'oportunitat de col·laborar entre agents agroalimentaris i altres agents implicats en el sector, fomentant la sensibilització i conscienciació de la població sobre la importància del consum de productes quilòmetre 0, pròxims i de qualitat.

saborigen GAL
bottom of page