top of page
  • Foto del escritorGAL

Intensa i productiva Jornada de Treball de l’EDLP 23-27 des del territori


El passat divendres, 28 de juliol,es va realitzar en la població de Planes, la Jornada de Validació del procés participatiu de l’EDLP 23-27, desenvolupat pel GAL RMA durant el 2023.

Després de les quatrejornades de la fase 1 del procés participatiu per l'elaboració de l'EDLP del GAL Rural Muntanya d'Alacant (Quatretondeta, Beneixama, Relleu i la Vall d’Ebo) i les tres de la fase 2 (El Castell de Guadalest, Alcosser de Planes i La Vall de Gallinera), l’objectiu de la Jornada de Validació es va centrar en la posada en comú dels resultats obtinguts en les sessions prèvies.

 

La Jornada de Validació es va iniciar amb la intervenció del president de l’entitat del GAL Rural Muntanya d’Alacant, Jose Manuel Bisetto, qui va agrair la participació i la dedicació mostrada tant pels assistents a les diferents sessions realitzades com a aquells que han realitzat les seues aportacions mitjançant l’enquesta online.


Tot seguit, s’obria el torn dels testimonis de bones pràctiques, on els mateixos promotors que han resultat beneficiaris d’ajudes Leader els encarregats d’exposar els seus projectes i de transmetre quines van ser les dificultats i l’assessorament prestat des del GAL RMA.


A continuació, van ser presentades les conclusions del projecte internacional 




BRANDSUS (on ha participat el GAL RMA junt amb altres entitats d’Holanda i Austràlia), de la mà de la investigadora coordinadora, Laura Ripoll, de la Universitat Eramus de Rotterdam, qui va realitzar un resum dels resultats obtinguts en les jornades de treball realitzades al febrer i març (Xaló, Biar, Sanet i els Negrals i Alfafara) amb la temàtica de la identitat territorial com a fil conductor.

En acabar, es va realitzar una pausa cafè amb productes locals, fartons i orxata, i, tot seguit, es va reprendre la dinàmica de participació mitjançant dinàmiques de treball en grups rotatius, els quals debatien sobre els objectius i les línies de finançament de l’EDLP 23-27 del GAL RMA en les diferents meses de treball. Finalitzada la dinàmica, des del GAL RMA es va agrair la participació a tots els assistents i es va premiar a aquells amb major participació durant el 2023.

Des del Grup d'Acció Local Rural Muntanya d'Alacant es vol agrair la participació i el compromís a tots els agents del món rural, tant públics com privats, que han assistit a alguna de les vuit jornades participatives i ens recorden que encara es poden realitzar aportacions a través de l’enquesta online (https://acortar.link/xZ45LR),




6 visualizaciones0 comentarios
bottom of page